Baked donuts

P1030495

Kanelsnurrer og skolebrød har de aller fleste av oss bakt både en og 20 ganger. Men har du prøvd baked donuts? Jeg lover deg at det er verdt det!


3,2 dl melk
50 g gjær
30 g smør
150 g sukker
1 ss vaniljesukker
1/2 ts kanel
1 klype salt
2 egg
625 g mel


Smelt smør og ha i melken, la blandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i væsken og kjør i kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene. Elt i ca fem minutter til deigen slipper bollen. Hev deigen i 45 min-1 time, til deigen har dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut til ca 1 1/2 cm tykkelse og bruk en stor utstikker eller et glass med stor omkrets til å stikke ut donutsene. Legg de på et bakepapir-kledd brett. For å lage hullet i midten trenger du en liten utstikker eller noe på størrelse med et shot-glass eller eggeglass. Heves i nye 45 minutter. Stekes på 190 grader i ca 8 min. Avkjøl på rist.


Sjokoladeganach:
175 g sjokolade
1 dl fløte


Knekk sjokoladen i mindre biter. Kok opp fløten og ha i sjokoladen. Ta kjelen av platen. Bruk en slikkepott og rør i sjokoladen til den er helt smeltet.

Dypp donutene i sjokoladen eller i melisglasur om du vil. Bruk kreativiteten og pynt dem som du ønsker.

GOD SPIS!

P1030481P1030482P1030491

Klikk gjerne “liker” nederst på siden om du syntes dette innlegget var interessant!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *