Rivehøns aka pulled chicken med bakte grønnsaker og hjerteslaw

P1030427

En sunnere variant av pulled pork, men like god! Serveres med bakte grønnsaker og en variant på coleslaw med hjertesalat.


4-6 personer:
800 g kyllingbryst og/eller kyllinglår
1 dl spisskumin
1/2 dl paprikapulver
1 ss cayennepepper
2 ss malt pepper
1 ss sukker
2 ss salt
2 dl cola/eplejuice/øl/vann
Bbq-saus

4 stk paprika
2 løk
4 grønne chili
Cherrytomater
Hjertesalat
Majones
Rømme/Creme fraiche
Burgerbrød/Rundstykker/Godt brød etc.


Bland sammen krydderne og gni det inn i kyllingen. Ha kyllingen i en ildfast form, hell på det du vil av væske og dekk formen med alufolie. Stekes på 150 grader i minst 2 timer, helst 3-5 timer. Ta av folien den siste halvtimen av steketiden. Kjøttet skal være så mørt at det kan rives fra hverandre med to gafler. Vend inn litt bbq-saus eller lignende.

Kutt paprika, løk, chili og tomater i grove biter. Ha i en ildfast form og bland i litt olivenolje, salt og pepper. Stekes på 150 grader i ca 2 timer.

Vask hjertesalaten og kutt den grovt. Bland i et par spiseskjeer rømme eller creme fraiche og litt majones. Dressingen skal bare så vidt dekke salaten. Smak til med salt og pepper.

Anrettes som en sandwich. Server gjerne med bakt søtpotet: Kuttes i strimler, ha over olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

GOD SPIS!

P1030430P1030423

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *