Lettbakt laks med hvite bønner, brokkoli og kremet saus

P1030442

Når jeg vil gjøre matlagingen ekstra lettvint kjøper jeg ofte bønner, linser eller erter på boks, og kombinerer det med kjøtt eller fisk av ulike slag. Det har kommet mange ulike varianter i butikkene og de smaker nesten bedre enn jeg klarer å lage de selv. Belgfrukter generelt er også noe vi bør spise mer av siden de holder oss mette lenge, har et lavt kaloriinnhold, er rike på mineraler som jern og folat og er en god kilde til proteiner.


4 personer:
600 g filet av laks
2 pk hermetiserte store hvite bønner
1-2 brokkoli
1 terning fiskebuljong
2 dl fløte/creme fraiche/rømme


Kok opp 1,5 dl vann og løs opp buljongterningen i vannet. Ha i fløte eller det du velger å bruke. Hell sausen i en ildfast form, legg laksen uten skinn i sausen. Fordel bønnene rundt i formen. Stekes på 125 grader i ca. 25-30 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg lett når du trykker på den.

Del brokkolien i passe store buketter, kok opp vann med litt salt i og la brokkolien koke i et par-tre minutter. Server gjerne med f. eks. ris eller kokte poteter om du vil.

GOD SPIS!

P1030434

Klikk gjerne “liker” eller del innlegget om du syntes det var interessant!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *