Bakt laks med cashew-pesto

Laks med cashew-pesto 1

Hvis du ikke har gjort det før, så burde du prøve å bytte ut pinjekjernene i den tradisjonelle pestoen med ulike nøtter. Det blir kjempegodt! Denne pestoen er laget med cashewnøtter og uten parmesan.


4 personer:
500-600 g laks
1 potte basilikum
100 g cashewnøtter
1 sitron
Olivenolje
Pasta
1 blomkål
ca. 20 småtomater


Laksen legges i en ildfast form. Dryss litt olivenolje og gjerne litt sitronsaft over. Bakes i ovn på 100-120 grader i ca. 30 minutter.

Ha all basilikumen, nøttene og 1-2 dl olivenolje i en beholder og bruk stavmikseren til å kjøre det sammen. Ha i mer olivenolje om nødvendig. Smak til med salt og sitronsaft.

Kok pastaen al dente i saltet vann, og ha i små blomkålbuketter de siste 2-3 minuttene av koketiden. Hell av vannet, dryss over litt olivenolje eller smør, og bland i småtomater som du har kuttet i to.

Når laksen er ferdig bakt smører du et godt lag med pesto over og serverer med pastaen.

Laks med casew pestoLaks med cashew pesto 1

GOD SPIS!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *